INSUASUM

KVEVRI
2019

Bistro vino, lepa, intenzivna, bogata bakrena barva, gostih arkad in lenobnih solzic

Dokaj intenziven in obstojen, fin, sadno začimben vonj, nežna sadnost, bazilika, ingver, breskev, sled citrusev, suho sadje, vonj maceracije

Suho, dokaj toplo, dokaj mehko, sveže, rahlo tanično in okusno, dokaj uravnovešeno, nežne kakovosti, polnega telesa, dokaj intenziven in obstojen v ustih, v pookusu je sveža sadnost in fini tanini


Abinacija z jedmi:  Insuasum '19 je sveže in dokaj tanično vino na bazi sivega pinota in bi se prilegel k polnjenim bučkam s črnim rižem, piščančjemu paprikašu ali svinjski ribici z ingverjem.
Potencial staranja: 
5-7 let
Alk.: 
13,0
%
Sestava: 
100% sivi pinot
Temperatura serviranja: 
14-15
°C

Potencial staranja: 

Alk.: 

%
Sestava: 


Potencial staranja: 

Alk.: 

%
Sestava: 


Potencial staranja: 

Alk.: 

%
Sestava: 


Potencial staranja: 

Alk.: 

%
Sestava: 


Potencial staranja: 

Alk.: 

%
Sestava: 

crossmenuchevron-downchevron-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram