NATIV

KVEVRI
Nativ '19
Nativ '18
Nativ '17
Nativ '16
Nativ '15
Nativ '13

Bistro, intenzivno jantarno rumene barve z oranžnimi odsevi, gosto, bogato vino

Intenzivne in lepo obstojne sadne in balzamične vonjave, olupek grenivke, kumquat, kaki, fina marelica in jabolko, v ozadju pa kadilo, smola in nežen hrast ter migljaj maslenih in karamelnih not

Suho, toplo in vino bogatih glicerolov, sveže, rahlo tanično ter dokaj okusno, mineralno vino, dobro uravnovešeno, nežne kakovosti, polnega telesa, intenzivno in obstojno v ustih svežega zeliščnega zaključka, velik potencial staranja


Abinacija z jedmi:  Nativ '19 vino bogatih arom, toplega alkohola, nežnih taninov in dolgega pookusa, bi se lepo podal k ajdovi kaši z gobami, piščančjim rezancem na omaki z mandlji in polnjeni svinjski pečenki.
Potencial staranja: 
10-15 let
Temperatura serviranja: 
14-15
°C

Bistro, dokaj intenzivne jantarno rumene barve, gosto in zelo viskozno vino

Čist, fin, zelo intenziven in obstojen, širok vonj, vkuhano sadje, kompot kutine, nekaj hruške, grozdni vonj maceracija, praženi lešniki, medene note, sled droži

Jasen, svež vhod v usta, suho, toplo po alkoholu in mehko vino, sveže, fino tanično ter okusno, lepo uravnovešeno, nežne kakovosti, polno, intenzivno in zelo obstojno v ustih s prijetnim zaključkom po zeliščih in suhemu sadju

Je v primerni fazi za konzumacijo, a ima hkrati dober potencial staranja


Abinacija z jedmi: Nativ '18 je finega in obstojnega vonja, fino tanično z zeliščnim zatonom in bi se dobro podal z namazom iz skute, čilija in špargljev, carpacciu z dimljenim lososom ter piščančjemu kariju s papriko.
Potencial staranja: 
10-15 let
Temperatura serviranja: 
14-15
°C

Bistro vino, intenzivno jantarno rumene barve, gosto vino

Fin, intenziven in obstojen, širok, zrelo saden vonj, maceracija, fine začimbe, garrigue, pas bibavice, mah, nežna kafra, vonjave travniškega cvetja, iz ozadja dehtijo lovor, sled hrasta in cedrovine

Fin, okusen, konkreten vhod v usta, suho, dokaj toplo, mehko, sveže, fino tanično in okusno vino, lepo uravnoteženo, elegantne kakovosti, polnega telesa, intenzivno in dobro obstojno v ustih z dolgim, finim zatonom

Prijetno dozorelo vino, a se bo še razvijalo


Abinacija z jedmi: Nativ '17 nas navduši s svojim sočnim vhodom v usta, zato se lepo ujame z ocvrtim zelenjavnim zvitkom, maslenim piščancem ali lososovim konfitom.
Potencial staranja: 
5-10 let
Temperatura serviranja: 
14-15
°C

Bistro, manj intenzivna jantarno rumena barva, gosti loki in počasne, lenobne solzice

Nežen, nekoliko sramežljiv, sadno eteričen vonj, vonj jagodne kožice, krhelj belega jabolka, sled kutine, fina praženost, seno, suho gozdno podrastje, sojina omaka, luštrk, migljaj sandalovine

Svež, saden vhod v usta, suho, dokaj toplo, mehko, sveže, rahlo tanično in zelo okusno vino, lepo uravnovešeno, elegantno in polnega telesa, dokaj intenzivno in dolgotrajno, fin, dolg pookus zrelega belega sadja

Je v primerni dozorelosti z vsaj 10 letnim potencialom staranja


Abinacija z jedmi: Nativ '16 je nežnih vonjav suhega sadja in sena zatorej se bo odlično ujel z bučnimi žepki s čilijem, kremno šampinjovo juho ali jagnječimi polpetami s cvetačo in čičeriko.
Potencial staranja: 
10 let
Temperatura serviranja: 
14-15
°C

Bistro, barve staranega zlata, viskozno, gosto vino

Lep, čist, intenziven zrelo saden vonj po maceraciji, sled breskve, listja citrusev, zelen poper. V ozadju tudi nežen smolnat vonj, brinove jagode, kreša, šipek in zeliščni čaj

Lepo umirjen, poln vhod v usta, vino je suho, toplo po alkoholu, dokaj mehko, sveže s kislinami, rahlo tanično in okusno vino, uravnovešeno, zelo dobre kakovosti, strukturirano vino polnega telesa, intenziven in dolgotrajen v pookusu, zrelo saden in zeliščen vinski zaton

Primeren za pitje


Abinacija z jedmi: Nativ '15 je umirjeno, tančno in bogato vino ter se bo dobro izkazalo z jedmi, kot so mariniran file lososa, pikantne perutničke ali telečja pečenka z začimbno omako.
Potencial staranja: 
10 let
Temperatura serviranja: 
14-15
°C

Bistro, dokaj intenzivne jantarno rumene barve, dobre viskoznosti

Nežen, dokaj intenziven in obstojen vonj, začimbe, zrelo sadje, nežna maceracija, jabolko, hruška, sled bergamotke, vkuhano sadje, koper, bazilika, cipresa, bel poper, slama, v ozadju se pojavita še nežen blond tobak in praženost hrasta

Umirjeno svež, saden vgriz, suho, dokaj toplo, mehko, sveže, fini nežni tanini in dokaj okusno vino, lepo uravnovešeno, elegantno in polnega telesa, intenzivno in obstojno v ustih zrelega sadno-začimbnega zatona

Zelo primerno za pitje, dozorelo vino, a ga smemo počakati še 5 let


Abinacija z jedmi: Nativ '13 je s svojo finostjo lep primer elegantnega vina, ki se bo odlično podalo s tuninim steakom na brusketi z avokadom, s praženim krompirjem in gobicami na maslu in marinirami zapečenimi svinjskimi rebercami.
Potencial staranja: 

Temperatura serviranja: 
14-15
°C
crossmenuchevron-downchevron-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram